vrijdag 15 maart 2013

Mijn hobby's.....stickers

Het borduren is erg leuk, maar ik vind de resultaten op bijv. een t-shirt niet zo mooi. Dan is het vaak mooier om een applicatie te maken. Dat kan ook met de borduurmachine, je appliceert iets met een leuk stofje. Ik kwam ook overal van die mooie opstrijk applicaties tegen. Toen ben ik gaan uitzoeken hoe die gemaakt worden, dat kan met een snijplotter.
En ja...dan wil ik daar ook alles van weten. Ik heb me heel lang georiënteerd, en kwam er achter dat je met zo'n snijplotter veel meer kunt dan alleen applicaties uitsnijden. Je kan er ook papier/karton mee snijden. Dit kan je gebruiken voor een kaartje, maar van steviger papier kan je van die leuke (kado) doosjes maken.
Deze doosjes heb ik niet zelf gemaakt, het zijn voorbeeldfoto's van "patroontjes" die ik heb

Je kunt er ook vinyl mee uitsnijden, wat je weer overal op kan plakken (wie kent de Riviera Maison teksten op meubels en deuren niet?).

Bij dit apparaat heb je ook een programma waarmee je zelf patronen kunt maken, en dat is natuurlijk het leukste. Zo heb ik een serie honden ontworpen. Het begon met een Berner Sennen omdat ik die kado wilde doen, maar daarna volgden er meer:

Zo'n snijplotter is echt een veelzijdig apparaat. Leuk om wat mee te spelen, en ook weer heel leuk om persoonlijke kadootjes weg te kunnen geven.

6 opmerkingen:

 1. Nog nooit van gehoord maar ik vind het een gaaf ding, mooie dingen heb je gemaakt. Die honden zijn echt mooi, super! Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, je vroeg mij of ik een voorbeeld voor je heb van het vogelhuisje; ja , dat heb ik op internet gevonden, maar als je me een mail stuurt, zodat ik je kan terug mailen (vind hier nergens een adres), dan stuur ik je het voorbeeld, eventueel ook van de andere mallen ;-) Goed idee eigenlijk, ik ga mijn bericht even aanvullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klinkt heel duur; zo'n snijplotter. Maar het is heel breed inzetbaar zie ik. Oh, allemaal leuke dingen en die honden zijn super ontworpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jee mooie dingen heb je gemaakt zeg!
  Ik ken het niet, maar je maakt er leuke dingen mee zeg.
  Lieve groet Hester

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)