zaterdag 9 maart 2013

Mijn hobby's.....Naaien

Creatief of niet?
Ik riep altijd dat ik absoluut niet creatief was. Maar mijn omgeving denkt daar anders over, en heeft mij wel het stempel "creatief" gegeven.
Ik denk zelf dat ik gewoon handig ben (had ik vroeger ook niet kunnen denken)
Ik probeer graag nieuwe dingen uit, en van het één rol je soms in het ander.

Het begon allemaal met naaien. Ik had een mooi dekbedovertrek waarvan een naadje los was. Maar ik had geen naaimachine. Op hetzelfde vroeg een vriendin, waarmee we op een bijbelkring zaten, of ik mee naar naailes ging. Zij wist een leuke juf die nog 2 plekjes open had.
Dus eerst een naaimachine aangeschaft. Niets bijzonders, gewoon een goede Singer basismachine. Later heb ik die ingeruild voor een oude degelijke Pfaff met dubbeltransport. Er is ook nog een Bernina lockmachine bijgekomen.

De naailessen bevielen heel goed. De naaijuf gaf ook les via de ENSAID methode, dus na een tijdje begonnen met de opleiding. Ik heb de lesstof voor Modinette en Costumière afgerond, dus kan ook wel wat patroontekenen en correcties toepassen op bestaande patronen.

Ik heb best veel kleding gemaakt voor de kinderen, voor mezelf vond ik het altijd lastig. Af en toe een (zelfgetekend) bloesje gebeurde nog wel eens, maar veel meer niet.

jas zelf getekend en genaaid, voor mijn ballonnen "optredens"

meiden pietenpakje

kerstdecoratie


Momenteel naai ik niet veel, alleen noodzakelijke dingen. Maar in blogger-land kom je zulke leuke dingen tegen dat ik toch de draad wel weer wat op wil pakken.

Vanuit het naaien is wel mijn volgende hobby ontstaan, het borduren met de borduurmachine, en het digitaliseren van patronen met behulp van het programma PE-design. Maar daar vertel ik een andere keer meer over.

1 opmerking:

  1. Leuk hoor; ik heb ook een naaimachine aangeschaft voor een losse naad in een dekbedovertrek maar daar blijft de vergelijking met jou wel bij! Ik vind het altijd heel knap als mensen kleding zelf kunnen maken. Daar moet je denk ik veel ruimtelijk inzicht voor hebben en ik geloof dat dat bij mij ontbreekt.... ;-(

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)