zaterdag 23 maart 2013

mand van textielgaren

Bij de Action zag ik laatst grote klossen textielgaren staan. Ik heb er 2 gekocht. De hengsels die erbij zaten heb ik al geswapt (zo goed geschreven?) met Nicole van Maaksels en Meer, zie mijn 1e berichtje.

Een vriendin van mij wilde ook graag met dit garen wat maken, en heeft 1 klos overgenomen.
In eerste instantie wilde ik er een kussen hoes van maken. Maar het garen was zo dik dat ik na een klein stuk de halve bol al gebruikt had. Dus dat ging niet goed komen.
Mijn vriendin had er een hele leuke mand van gehaakt. Ze had nog best veel over, dus uit mijn bol zou ik ook zo'n mand moeten kunnen maken.
Een leuk patroon opgezocht en begonnen. Eerst werd hij veel te groot, 1 toer van de bodem afgehaald. Toen verder gegaan, maar.....toen ik nog 2 toeren moest, was mijn garen op. Mijn vriendin had de oplossing, ik kon de rest van haar klos gebruiken.....
Toen ze de klos kwam brengen waren we vol verbazing. Het garen van mij was megadik, het garen van haar was heel dun! Wat een verschil! Geen wonder dat haar mand er wel uit paste, maar ook wel wat slap was. Ik heb het garen wel gebruikt,  maar heb het dubbel gedaan, zelfs dan was het een stuk dunner dan het materiaal waar ik mee gewerkt had.

Het eindresultaat is leuk geworden, maar ik vond het wel heel zwaar om het garen te verwerken, je houdt er bijna spierpijn aan over :-)

7 opmerkingen:

 1. je hebt goed je best gedaan ziet er geweldig leuk uit

  lieve groet jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jee dit ziet er wel even super geweldig uit zeg!!
  Lieve groet Hester

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dat garen ook nog liggen!
  Ziet wel super leuk uit hoor!

  Fijn weekend.

  Groetjes Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super gedaan!
  En een handige mand voor je bolletjes.
  Lieve groet, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt allemaal voor de leuke reacties! Goed weekend iedereen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb laatst met dit garen gebreid op mijn loom, was ook heel zwaar, had er zere handen van... Maar is wel leuk geworden, je mand!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihi, ik snap jouw vraag over welk merk ik heb gebruikt.
  Ik gebruikte van de Action (die witte is daar ook van) en dat beviel eigenlijk wel goed. Soms heb je wat dikkere en soms wat dunnere stukjes ertussen maar dat er zo veel verschil tussen de bollen zit, heb ik nog niet meegemaakt! Wel jammer want je hebt er veel gedoe mee gehad. Toch is de mand heel erg leuk geworden!
  Ik heb sinds een tijdje de bollen van de Blokker. Wel iets duurdermaar goed, dat haal ik er hopelijk wel weer uit op de braderiën die gaan komen.
  Ook hier soms een dik of dun stukje hoor maar over het algemeen ben ik heel tevreden.
  Ik vind het ook wel wat zwaar haken maar daar wen je wel aan. ik heb al een vloerkleed gehaakt, een hoes voor een grote glazen vaas en wat kleinere dingen. Ik vind het erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)