dinsdag 7 januari 2014

Ik ben begonnen met de CAL.

Ik ben begonnen met de CAL. Eerst 3 keer uitgehaald. De eerste keer de rij lossen met haaknaald 4 gehaakt, dit moest 5 zijn(5,5 genomen, want 5 heb ik niet). De tweede keer kom ik er aan het eind van de eerste toer vasten achter, dat ik 10 steken te weinig heb opgezet. De derde keer was scheepsrecht. Nu zijn de 1e 2 toeren af, en het stekenaantal klopt.
Ik ben begonnen met beige en bruin. Ik laat toch de okergeel weg, ondanks de adviezen van diverse mensen. Ik vind hem dan te bont worden. Rood vind ik wel mooi. Ik twijfel nog over de zwarte en grijze. Ik heb een voorbeeld gemaakt op een site waar je allerlei kleuren kon combineren (helaas ben ik de link kwijt) en dan vond ik ze wel erg mooi ertussen.

Wat ik wel moeilijk vind is de volgorde van de kleuren. Zeker ook omdat ik niet van alle kleuren evenveel heb, en de kleuren uiteindelijk wel mooi verdeeld moeten worden. Maar ik wil ook weer geen vast patroon in de kleuren. Misschien vormt zich dat tijdens het maken, en moet ik me daar niet te druk om maken.

6 opmerkingen:

 1. Volg je gevoel dan is het echt jou deken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je niet druk om die kleuren maken meis .... gewoon lekker er jouw deken van maken en doen wat goed voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Precies jij moet de deken mooi vinden niet iemand anders. Dus doen wat goed voelt.

  Ik ga ook starten. Jij hebt de doorslag gegeven :-) Ik zit nog te wachten op mijn wolletje maar volgens mij komen ze morgen wel. Ik snap ook wat je zegt over de kleuren. Misschien moet je even kijken naar de originele deken.dat weet je een beetje hoe hij er uit komt te zien.... denk ik. Het is mijn eerste deken dus ik weet het ook niet hoor. Anders gewoon ff de vraag stellen bij één van de dames ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. net druk om ( proberen ) te maken.... een bol grijpen en geloof me het word een plaatje ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoi, dat probleem van die kleuren ken ik. Hoe ga je het combineren. Ik heb besloten om maar gewoon te haken en te kijken waar ik zin in heb. Komt vast goed. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)