vrijdag 14 maart 2014

krentenbrood op herhaling

Ik heb opnieuw een krentenbrood gemaakt. Nu wat beter voorbereid. Een goed recept, goede broodmix, en mooie krenten. Het deeg bleef naar mijn idee wat natter en plakkeriger, maar ik heb gewoon het recept gevolgd. Het rijzen ging prima. Toen het brood in de oven ging, begon het al snel heerlijk te ruiken. Het brood zag er ook geweldig uit, en wilde prima uit het bakblik. Maar toen het spannendste van alles.....proeven.
En het smaakte heerlijk!! Dat ga ik zeker vaker maken!


Dochterlief wilde graag wat dingen zaaien in een kweekkasje. Op school hadden ze het er over gehad, en thuis wil ze het graag in de praktijk brengen. Samen hebben we zaadjes gekocht. We hebben maar niet de goedkoopste varianten gekocht, misschien dat het met wat duurdere zaden beter gaat. Nu, na 2 dagen, kan je zien dat er met de peultjes zaden al wat gebeurt.
Buiten hebben we wat worteltjes gezaaid. Ook wil ik nog wat sla plantje kopen, maar volgens de man van de markt moet ik daar nog 2 weekjes mee wachten.

De CAL ligt helemaal stil. Ik kom er even niet aan toe. Maar ik ga me maar niet schuldig voelen....

5 opmerkingen:

  1. Hmmmmm, ik kan hem hier bijna ruiken! Het brood ziet er echt fantastisch uit!
    Leuk, zelf zaaien :-) Hier staat ook een kweekkastje, met heel goedkope zaden van de Lidl ( € 0,19 per zakje) en die komen ook prima op ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi brood is het geworden!!
    En dat het nog lekker smaakte was natuurlijk helemaal top!!
    Mag ik je vragen welke mix je gebruikt hebt? En waar heb je het recept gevonden?
    Het ziet er zo lekker uit dat ik zin krijg om het ook te proberen. Eerder bakte ik ook wel zelf brood, ook nog wel eens met de broodbakmachine, maar toen de 'vleugeltjes' kapot gingen en met dat te kostbaar was om te vervangen is er de slof een beetje ingekomen.... En momenteel bak ik dus helemaal niets meer!!
    Tja, het is vaak: alles of niet hè, hier dan...
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het reept heb ik van de site uit mijn vorige blogbericht. Daar staat hele goede uitleg over allerlei zaken die met brood bakken te maken hebben, en goede recepten. Ik heb nu broodmix gebruikt van de Welkoop. De budgetmix voor witbrood.

      Verwijderen
  3. Dat brood ziet er lekker uit ja. Ik zou er zo een happie van willen :-D

    Leuk om met de kinderen de zaaien ik hoop dat er veel op komt.

    En precies niet schuldig over voelen je doet het voor jezelf en niet voor iemand anders. Dat komt wel weer toch? Hier ligt die al stil vanaf week 4 maar er komt vast wel weer een moment dat ik tijd heb en jij ook ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm lekker ziet je brood eruit, ik wil wel geloven dat het heerlijk smaakte! En wat leuk om te zaaien, samen met je dochter!
    Die CAL komt wel weer, die ligt hier ook al een tijdje stil, al heb ik een stuk vooruit gehaakt.
    Groetjes, Marijke

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)