dinsdag 4 maart 2014

CAL, krentenbollen en een smeerseltje.

Allereerst de CAL. Het heeft een poosje stilgelegen, omdat ik niet geheel fit was. Ik had een buikgriep virus, wat niet wilde verdwijnen. Nu, na 3 weken, lijkt het weer beter te gaan. Ik heb de laatste dagen dan ook hard doorgehaakt, en kan beginnen aan de rijen van deze week. Als je eenmaal de gang weer hebt gaat het ook wel weer vlot. Ik vind het leukste steeds weer de nieuwe kleuren, daardoor word het niet saai. Vandaag ook de projecten van mijn vriendin in het echt bewonderd. Wat word het anders met andere kleuren. En haar dekens zijn veel hoger dan de mijne, toch haken we beide met haaknaald 4 en Wibra garen.
Deze foto is niet zo goed van kwaliteit, volgende keer beter.


Ik heb krentenbollen gebakken. Ik had half krenten en half rozijnen gebruikt, want ik had niet voldoende krenten in huis. Eerst helemaal ingelezen, en vervolgens een goed duidelijk recept gebruikt. Geweldige site als je van brood bakken houdt! Het kneden was zwaar, 20 min. met de hand. De krentenbollen zijn goed gelukt. De smaak was prima. Alleen werden ze snel oud. De volgende dag waren ze al wel droog, terwijl je krentenbollen uit de winkel toch wel aardig lang (redelijk) vers blijven. Volgens mijn man kun je daaraan zien hoeveel rotzooi daar door zit, of dat ook echt waar is?? Ik had ook goedkope bloem uit de supermarkt gebruikt, dat schijnt toch ook een minder resultaat te geven.


Ik heb bij de Action een broodbakblik op de kop getikt, voor een leuk prijsje, dus ik ga binnenkort ook weer een krentenbrood proberen met een recept van deze site. Maar dan wil ik eerst goed meel van een molen kopen.

Verder had ik zo'n last van jeukerige ruwe ellebogen. Ik heb een oud middeltje gebruikt, nadat alle smeerseltjes van de drogist toch niet het gewenste resultaat hadden. Gewoon keukenzout vermengd met olijfolie, en daarmee je ellebogen scrubben. Ze worden lekker vet, en je verwijderd gelijk de dode huidcellen. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Het resultaat is heerlijk zachte ellebogen en geen jeuk meer.

2 opmerkingen:

 1. Ooo je gaat lekker met je CAL. Hier ligt het even stil. Even wat belangrijkere zaken te doen, maar het komt wel weer. ;-)

  En je krentenbollen zien er lekker uit zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)