dinsdag 18 februari 2014

Cal week 6 en (mis?)baksels

Ik had nog wat in te lopen, dat is gelukt. Ik blijf een klein beetje achterlopen, maar misschien dat ik deze week weer helemaal bij kan komen. En zo niet, dan is het ook niet erg. Het bevalt me wel steeds een aantal toeren te haken, met verschillende kleuren en verschillende steken. De sterrensteek vond ik erg leuk om te doen. En het kwam opnieuw allemaal goed uit, en geen problemen met te strak oid.


Vorige week had ik het al over mijn heerlijk slanke kwarktaart. Ik heb hem weer gemaakt, en nu niet vergeten een foto te maken.


Het recept vind je hier. Ik heb een paar dingen veranderd in vergelijking met het originele recept. Ik heb magere aardbeienkwark genomen. En een blikje aardbeien in plaats van mandarijnen. En ik heb bovenop het laagje lange vingers in het midden wat stukjes perzik gedaan. De taart werd erg goed ontvangen, en je zit er ook niet zo vol van.

Ook heb ik geprobeerd een krenten-rozijnenbrood te maken. Ik hoorde om mij heen allemaal geluiden van mensen die een broodbakmachine hadden aangeschaft. Maar dat vind ik nog best een uitgave, en waar laat je zo'n ding weer. Ik heb al mijn kasten vol staan. Dus even gegoogled, en je blijkt brood ook in de oven te kunnen bakken. Ik heb gewoon een recept van koopmans gebruikt. En de tips van deze blog een beetje bekeken. Leuke blog trouwens als je meer wilt weten over brood bakken.


Het deeg maken was best veel werk, maar wel leuk om te doen. Toen het in de oven ging was de geur heerlijk. Het moment was aangebroken dat we konden proeven. Ik had al wel een goed mes nodig om te snijden. En tja..... de smaak was heerlijk, alleen de korst was bikkelhard. Dus misschien voor herhaling vatbaar, maar dan korter in de oven of de oven lager, of toch in een brood bakblik (maar die heb ik niet). 

5 opmerkingen:

 1. Wauw, de dekens worden erg mooi! En de baksels zien er lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rij na rij, week na week ...
  wordt je dekens er mooier op en je baksels zien er lekker uit ...
  kon ik maar een hap zetten in die lekkere kwarktaart ...
  Lieve groetjes, Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De dekens worden mooi!
  Hmmm, kwarktaart!
  Vroeger bakte ik wel regelmatig brood, maar ik vind het veel werk en doe het eigenlijk nog maar zelden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me lekker, die kwarktaart.
  Ga ik ook nog 's proberen!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 5. شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للنظافة
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)