woensdag 1 mei 2013

Terug van weggeweest

Terug van weg geweest. We zijn heerlijk een aantal dagen naar Ameland geweest. Wat is het toch een mooi eiland! En wat kan het er hard waaien!

Op zaterdag zijn we naar de open dag van de KNRM geweest. Geweldig! Wat doen ze daar goed, maar ook gevaarlijk werk. We zijn donateur geworden om ze te steunen en we mochten met de reddingsboot meevaren. Een geweldige belevenis voor de kids, maar ook van ons. De kids mochten bij de schipper in de cockpit zitten (weet niet of het zo heet, maar het zag er wel zo uit..).


Op zondag zijn we met een boot gaan varen om de zeehonden te bekijken. Op de eerste zandbank lagen ze niet, maar op de tweede wel. Wat een schattige beesten. We konden ze goed bekijken. Daarna mochten we bij de schipper komen kijken, en hij gaf nog een hele uitleg over de zeestromingen en eb en vloed. Heel interessant!


Maandag gingen we wat winkeltjes bekijken. De kids hadden een paar euro te besteden, en daar moest wat voor gekocht worden. Uiteindelijk kochten ze een hele mooie schelp, en een klein aandenken aan Ameland.
Ook de vuurtoren nog beklommen. Wat een uitzicht heb je dan! Maar wat een wind daarboven, maar goed dat er een stevig hek omheen staat.


Gisteren weer naar huis gegaan. Eerst op de boot de balkonscène bekeken. Op de weg was het super stil. We waren net op tijd thuis om de nieuwe koning de kerk binnen te zien gaan. Wat indrukwekkend allemaal. Wat zal er door hen heen gaan, dacht ik?
Natuurlijk ook nog Koninginnedag in het dorp gevierd, en een optocht bekeken, want dat hoort er toch wel echt bij!

Toen ik thuis kwam wilde ik gelijk de brievenbus openen, maar..... we hebben maar 1 sleuteltje en die had ik aan de buurvrouw gegeven. De buurtjes waren echter niet thuis. En als je dan weet dat er hoogstwaarschijnlijk een envelop in ligt van de gewonnen give-away van Krulstaartje.... Als het zo 10 uur is ga ik eens aanbellen.....

6 opmerkingen:

 1. ooooh, wat een heerlijke tijd hebben jullie gehad zeg ... heb mee genoten met je verslagje.
  En proficiat met je gewonnen give away! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een fijn en mooi eiland is het ook, wij komen er ook bijna elk jaar en het is elke keer weer genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat hebben jullie heerlijke dagen gehad, super!
  En je schrijft het zo heerlijk, zodat wij er ook van genieten.
  Lieve groet, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt (en ziet eruit) als een zeer geslaagd weekend, leuk hoor. Volgens mij heet dat op een boot/schip een stuurhut ;) En gelukkig dat je nu wel weer in je brievenbus kunt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke foto's meis .... het genieten straalt en lees je er vanaf!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ameland is prachtig, wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben! Mooie foto's van een mooi stukje Friesland!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)