dinsdag 21 mei 2013

cadeautjes en gemeentedag

Ik wilde nog een paar waxine lichtjes glaasjes maken om kado te doen. Maar de glaasjes zijn er bijna nooit bij de Action. Ik heb er vorige week nog 2 kunnen bemachtigen, maar ik had er meer nodig.


Wel zag ik de Turkse theeglaasjes en die zien er ook wel leuk uit. Dus deze glaasjes opgepimpt. Alleen, werd ik midden in de nacht wakker, en vroeg me af of dat niet brandgevaarlijk was? De glaasjes zijn gemaakt voor kokend water, lopen smal toe, en het lint en bloem worden dan misschien wel heel heet?
Daarom heb ik uiteindelijk in die glaasjes nep-waxinelichtjes gedaan.Verder hebben we een heerlijke Pinksteren gehad. Op 2e pinksterdag gaan we altijd naar de hagenpreek  en aansluitend is er een open gemeentedag georganiseerd door onze kerk. Voor jong en oud is er dan van alles te doen. Heel gezellig, en het weer zat helemaal mee. In eerste instantie nog wat lichte motregen, maar toen de dienst begon werd het droog. Ook tijdens de gemeentedag bleef het droog. Toen de finale van het volleybal net klaar was, begon het weer te motregenen.

Op deze prachtige locatie vindt de gemeentedag plaats.
Ik heb meegedaan aan een survivaltocht in het spoor van Gideon. Ons doel was: Hamburgers veroveren (er worden altijd hamburgers gebakken voor wie maar wil). Wie het niet zag zitten kon nog afhaken. (Bij Gideon werd er ook een 1e selectie gemaakt, de mannen die bang waren mochten vertrekken). Toen werden we verdeeld in koppels van 2 (je buddy) en moesten we de omgeving verkennen en informatie inwinnen. Daarna camouflagekleding aangetrokken, en naar een verscholen plek in het bos getrokken. Daar kregen we wat militaire lessen, en gingen we het water drinken oefenen (Dit komt ook voor in het verhaal van Gideon, weer een selectie...). Als je op je knieën gaat met je hoofd in de beek (in dit geval een bak) kan je je omgeving niet meer in de gaten houden en dus ook niet reageren bij gevaar. Als je op 1 knie gaat zitten en het water opschept met je handen heb je wel goed overzicht.
Alle info uitgewisseld en een plan gemaakt. 1 koppel kreeg als taak de hamburgers veroveren, de rest moest afleiden met ballonnen die we lieten knappen en toeters waar we op bliezen (ook als bij Gideon, alleen hadden ze daar ramshoorns waar op geblazen werd). Iedereen keek zijn ogen uit toen wij als een stel militairen verkleed over het terrein stormden. Toen terug naar onze plek in het bos....we hadden voldoende hamburgers gescored!!! Lekker gegeten, nog wat nagepraat en daarna weer af geschminkt en camouflagekleding uit.
Het grappigste was dat veel mensen het zo sneu voor ons vonden dat we nu net de hamburgers gemist hadden :-). Dus het doel van onze actie was aan hen voorbij gegaan. Echt geweldig leuk om te doen, en nog leerzaam ook!
Misschien worden er binnenkort nog wat foto's geplaatst, dan zal ik ze hier ook laten zien.

5 opmerkingen:

 1. Mooie cadeautjes om te geven, succes verzekerd!
  Lieve groetjes, Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige kadootjes ♥♥♥
  En wat een mooi verslag. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk ha ha hamburgers veroveren ha ha

  mooi je glaasjes zeg ♥ helemaal in luv

  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie sfeerlichtjes, echt sfeervol!
  Van je verslag spat het enthousiasme en het nagenieten af, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat prachtig die glaasjes, creatief hoor, je hoeft je niet te verontschuldigen hoor, de lapjes komen vanzelf, al doe ik een jaar over de deken!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)