dinsdag 13 augustus 2013

vervolg kumihimo schijf

Bedankt voor jullie leuke reacties. Omdat er een aantal vragen zijn, wijd ik er maar even een nieuw berichtje aan....
@ Petra: Het lijkt denk ik wel op de knoopster, deze heeft denk ik meer mogelijkheden.
Ik begin met de helft van het aantal draden waar ik mee wil knopen. Ik leg iets uit het midden een knoop en vlecht dan een stukje van ongeveer 2 cm. Dan leg ik weer een knoop. Dan vouw ik dat dubbel en leg de draden in de schijf. Zo heb je al een lusje. Afhankelijk van hoe je de kleuren neerlegt, wisselt ook je patroon. Dan ga ik aan de slag. Als ik de gewenste lengte heb, pak ik 2 tegenover elkaar liggende strengen en maak een enkele knoop. Dan vlecht ik een koordje en knoop die ook weer af. Da doe ik ook met de andere tegenover elkaar liggende strengen. Je hebt dus aan het begin een oogje, en aan het einde 2 losse koordjes. Die knoop je door het koordje, en je armbandje is klaar.

Misschien zijn er ook wel andere technieken, maar dit werkt goed, dus ik heb bedacht het zo te doen. Je kan natuurlijk ook echte sluitinkjes enzo kopen, maar daar wordt het weer duurder van en dat vind ik jammer. Ook kan mijn dochter niet goed tegen die goedkope sluitinkjes.

@ Onny & Haakjuffie: Die van mij is op de Oud Veluwse Markt in Barneveld gekocht (is deze donderdag voor het laatst), maar even googlen en dan kom je ze ook tegen. Prijzen verschillen erg, dus even rondkijken loont! Je hebt ook vierkante schijven. Daar kan je platte bandjes mee maken, maar in principe kan dat ook met de ronde. Dan ziet het er uit als een geweven bandje. Persoonlijk vind ik dan de geknoopte bandjes mooier.

Ik heb het meeste katoen gebruikt. Maar het kan met ieder soort draad wat je wilt. Er zat bij mij ook speciaal draad bij. Dit is een beetje satijnachtig, maar ook erg glad. Dus dan moet je wel sluitinkjes gebruiken, want daar glijden de knopen weer uit. Je kunt met 4 draden werken, ik doe het meeste met 8, maar heb er ook al met 16 gemaakt. Leuk om met de kleuren te spelen, en te kijken wat het word. Ik vind zelf de neonkleuren heel leuk (bolletjes verkopen ze nu bij de Wibra).
5 opmerkingen:

 1. Ik ven eens even op you tube wezen neuzen naar aanleiding van jou blogje. Ik moet zeggen het ziet er erg leuk uit. Als ik eens eentje tegenkom, dan neem ik hem zeker mee.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. na je blog ben ik natuurlijk ook wezen neuzen hihi
  jammer genoeg kan ik slecht iets in de bol opnemen, vaak beter even zien, maar het is echt kei leuk zeg ♥
  gaan vast hier nog van jou creatie;s genieten
  liefs jenneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super bedankt voor je antwoord. Ik zal ook eens verder gaan met knoopsterren of hoe je het maar wilt noemen. het blijft er altijd bij. ik bedoel: het komt er gewoon niet van. genoeg andere dingen te doen. Herkenbaar?

  groetjes Pétra.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor je antwoord. Ik ga eens neuzen ;-) ze zien er schattig uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. de kumihimo schijven zijn op dit moment bij de Action te koop voor minder dan een euro

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)