dinsdag 13 augustus 2013

Sauerland en geocaching

Wij zijn heerlijk een weekje naar het Sauerland geweest, naar het dorpje Assinghausen. Wat is het daar toch geweldig mooi. We hebben echt genoten.

We hebben veel gewandeld. We hebben ondertussen ook weer een nieuwe hobby, maar nu 1 die door het hele gezin gezamelijk wordt uitgevoerd: Geocaching.
Wat is Geocaching? 
Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder evt. een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen).

Met een GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat').Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken. 

Geweldig leuk om te doen, het maakt het wandelen spannend. We hebben in Duitsland uiteindelijk 16 caches gevonden. eentje konden we niet vinden, maar dit komt denk ik (achteraf gezien) omdat we toen nog niet zo handig waren met het GPS apparaat. Het apparaat heeft zoveel mogelijkheden die we nog lang niet allemaal ontdekt hebben. Ik zit dus ook uren achter internet om van alles uit te zoeken en op you tube filmpjes te bekijken.
Onze eerste
Een hele kleine, oftewel een Nano
Soms moet je er wel wat voor doen....
Of je schrikt van een grapje van de cache legger. :-)
Onderweg kom je ook nog allerlei andere interessante dingen tegen. Heel veel kleine mini kikkertjes.
In Nederland hebben we ondertussen ook onze eerste cache gevonden. Dit was een zogenaamde Multi. Dat houd in dat je verschillende punten moet opzoeken, onderweg vragen moet opzoeken. Met de antwoorden kan je weer de volgende coördinaten berekenen, en uiteindelijk vind je de cache, na een mooie wandeling. Ook wordt er vaak wat over de omgeving beschreven dus het is nog leerzaam ook.

De kinderen zijn ook heel enthousiast en vragen al wanneer we weer gaan. Zo wordt wandelen dus wel heel erg leuk.

2 opmerkingen:

  1. Fijn om dit met het hele gezin samen te doen, echte quality-time!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een zalige tijd zo samen , ik heb even meegenoten met jullie , thanxxx

    BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)