vrijdag 13 september 2013

18 augustus 2013: 't Sol

18-8-2013: 't Sol (GC1DCVZ)

Weer een multi cache uitgezocht. Wat een mooie wandeling en speurtocht. Alle vragen waren goed te beantwoorden zodat we het eind coördinaat uiteindelijk ook goed konden berekenen.Onderweg kwamen we een schitterende aparte gele zwam tegen.Dat is ook het leuke van een cache zoeken. Je bent met het hele gezin bezig, je hebt een doel, en je komt op hele mooie plekjes, die je anders nooit ontdekt zou hebben. Ook leer je onderweg wat over de omgeving door de vragen die je moet beantwoorden. In dit geval moesten we info halen van een infobord, waar je normaal misschien niet alles van gaat lezen. Nu doe je dat wel en kom je hele interessante wetenswaardigheden tegen.

We moeten nog wel veel leren over het bedienen van het GPS apparaat. Nu hebben we alle coordinaten met de hand ingevoerd, terwijl ze wel in de GPS stonden, maar we konden de juiste volgorde van de route niet ontdekken.
De vraag gesteld op het forum en dit was het duidelijke antwoord:
Waypointnamen zijn identiek aan de GC-code van de cache.
Alleen is 'GC' vervangen door een door de CO zelf te kiezen combinatie.Daar elke GC-code uniek is, is de waypointnaam dat ook. Voorbeeld:Als de GC-code GCA1B2C is kan WP1 bv S1A1B2C heten. S1 staat dan voor Stage 1.Nogmaals, dat kan de CO zelf invullen. Maar nooit de laatste 5 (of 4 bij oudere caches) tekens.In de listing op .com staat deze code onder de naam Prefix in de lijst met additional waypoints.

Uit: Vis
In: vriendschapsbandje


en weer laad de foto verkeerd om in.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je een berichtje achterlaat, ik zal het met plezier lezen :-)