dinsdag 18 februari 2014

Cal week 6 en (mis?)baksels

Ik had nog wat in te lopen, dat is gelukt. Ik blijf een klein beetje achterlopen, maar misschien dat ik deze week weer helemaal bij kan komen. En zo niet, dan is het ook niet erg. Het bevalt me wel steeds een aantal toeren te haken, met verschillende kleuren en verschillende steken. De sterrensteek vond ik erg leuk om te doen. En het kwam opnieuw allemaal goed uit, en geen problemen met te strak oid.


Vorige week had ik het al over mijn heerlijk slanke kwarktaart. Ik heb hem weer gemaakt, en nu niet vergeten een foto te maken.


Het recept vind je hier. Ik heb een paar dingen veranderd in vergelijking met het originele recept. Ik heb magere aardbeienkwark genomen. En een blikje aardbeien in plaats van mandarijnen. En ik heb bovenop het laagje lange vingers in het midden wat stukjes perzik gedaan. De taart werd erg goed ontvangen, en je zit er ook niet zo vol van.

Ook heb ik geprobeerd een krenten-rozijnenbrood te maken. Ik hoorde om mij heen allemaal geluiden van mensen die een broodbakmachine hadden aangeschaft. Maar dat vind ik nog best een uitgave, en waar laat je zo'n ding weer. Ik heb al mijn kasten vol staan. Dus even gegoogled, en je blijkt brood ook in de oven te kunnen bakken. Ik heb gewoon een recept van koopmans gebruikt. En de tips van deze blog een beetje bekeken. Leuke blog trouwens als je meer wilt weten over brood bakken.


Het deeg maken was best veel werk, maar wel leuk om te doen. Toen het in de oven ging was de geur heerlijk. Het moment was aangebroken dat we konden proeven. Ik had al wel een goed mes nodig om te snijden. En tja..... de smaak was heerlijk, alleen de korst was bikkelhard. Dus misschien voor herhaling vatbaar, maar dan korter in de oven of de oven lager, of toch in een brood bakblik (maar die heb ik niet). 





donderdag 6 februari 2014

CAL week 4 en 5

Oeps, ik liep al achter. Van alles aan mijn hoofd en te doen, en ineens was er alweer een week voorbij. Gisteren een inhaalslag proberen te maken. Met mijn katoenen kleine dekentje ben ik weer bij. Met mijn eigen hoop ik morgen weer op schema te liggen. En die voor dochterlief hobbelt er achteraan. Maar dat vind ik niet zo erg. Het is bijna schoolvakantie, en ik merk dat de kids het erg gezellig vinden als moeders zit te haken. Ondertussen een beetje kletsen. Dus dan loop ik de laatste wel weer in (hoop ik).
Dus nu snel een fotootje van mijn stand tot nu toe. Hopelijk morgen of overmorgen weer een foto....


Ik hoorde trouwens hele wisselende verhalen over het wheel. Het viel mij alles mee, gewoon domweg gedaan wat er op het patroon stond, en alles kwam goed uit! Ik heb de eerste en laatste toer met 0,5 grotere naald gehaakt. De 2 middelste toeren met nog weer 0,5 grotere naald. Dat laatste was achteraf niet echt nodig geweest. Maar ik ben best tevreden. Ik vind alleen de toer daarna (fel roze) wat rommelig, maar dat komt omdat je dan weer op de juiste steken moet uitkomen, wat ook in één keer lukte!

Ik heb afgelopen weekend ook nog een heerlijke lichte kwarktaart gemaakt. Ik wil hem dit weekend weer maken, dan zal ik ook daar een foto van maken met een link naar het recept.