woensdag 29 mei 2013

rustig

Ik ben druk met van alles. Daardoor is het rustig op mijn blog. Ik probeer wel bij te blijven met het lezen van alle blogs die ik volg, maar merk dat dat zelfs even lastig is. En waar ben ik dan zoal druk mee?

Vorige week vrijdag hadden de kids korfbaltoernooi, en heb ik een groepje uit de klas van A. gecoached. Wat waren ze lekker fanatiek, leuk hoor!

Deze week hebben de kids projectweek op school, en dan hebben ze natuurlijk hulpmoeders nodig. Dus maandagmiddag met R. gereden naar rolstoeltennis. Knap hoor! We mochten het ook zelf proberen. Nu kan ik al niet gewoon tennissen, maar in een rolstoel is echt moeilijk. Je moet zoveel tegelijk doen, dat je de kluts een beetje kwijtraakt.


Vanmorgen gingen we met de klas van J. op de fiets een moskee bezoeken (ongeveer 10 km fietsen, enkele reis). We hadden geluk, want we hebben bijna geen regen gehad onderweg. Heel interessant om eens een moskee van binnen te zien, en het verhaal van de gids te horen. We konden alles vragen, echt heel leuk!


Donderdagavond mogen alle ouders op school komen om te zien wat ze gedaan hebben, en dan moet ieder kind 10 hartige hapjes meenemen. J. was er snel uit, die wilde pincho's (spaans stokbroodje met royaal beleg). R en A. twijfelden, dus we gingen van het weekend proefdraaien. Recepten van pinterest. En wat zag het er supermooi en professioneel uit! Ik was echt trots toen ik de oven open deed!
Alleen de eieren met ham (linkerhelft) (ei klutsen, ham in bakje , ei erbij, 15 min in oven op 190 graden). wilden niet meer uit de vormpjes komen. Over de smaak waren de meningen verdeeld. Ik vond het erg lekker, maar R. en A. vonden het minder.
En de wonton piza achtige hapjes (rechterhelft) vielen qua smaak wat tegen en wilden ook niet uit de cups komen......


Maar R. en A. hebben een keuze gemaakt. Het worden....gewoon gevulde eieren.....want die zijn altijd lekker!

Ik heb dit weekend voor het eerst rabarber gekookt. Dat is makkelijk, alleen wel erg zuur. Ik had er al heel veel suiker (zoetstof) bij gedaan, maar het bleef zuur. Op de achtergrond mijn nieuwe voorraadpotten, dat staat wat netter op het aanrecht, dan losse pakken van het één en ander.


Verder zijn we met een groepje druk met het uitzoeken van 2e hands kleding. We doen dit voor de kerk. Onze gemeente organiseert ieder jaar een markt en sinds vorig jaar verkopen we daar ook 2e hands kleding. Vorig jaar liep dit erg goed. Nu zijn we dus al heel lang bezig met verzamelen,, uitzoeken, strijken, prijzen enz. De markt is bijna, dus momenteel komen we wat vaker bij elkaar. 

En dan gaan alle gewone zaken ook nog door zoals het huishouden, de tuin waarin het onkruid prima groeit, het sporten wat ik natuurlijk ook bij moet houden :-) enz. enz.
Dus vandaar even wat rust op mijn blog, maar stil zitten doen ik niet!

dinsdag 21 mei 2013

cadeautjes en gemeentedag

Ik wilde nog een paar waxine lichtjes glaasjes maken om kado te doen. Maar de glaasjes zijn er bijna nooit bij de Action. Ik heb er vorige week nog 2 kunnen bemachtigen, maar ik had er meer nodig.


Wel zag ik de Turkse theeglaasjes en die zien er ook wel leuk uit. Dus deze glaasjes opgepimpt. Alleen, werd ik midden in de nacht wakker, en vroeg me af of dat niet brandgevaarlijk was? De glaasjes zijn gemaakt voor kokend water, lopen smal toe, en het lint en bloem worden dan misschien wel heel heet?
Daarom heb ik uiteindelijk in die glaasjes nep-waxinelichtjes gedaan.



Verder hebben we een heerlijke Pinksteren gehad. Op 2e pinksterdag gaan we altijd naar de hagenpreek  en aansluitend is er een open gemeentedag georganiseerd door onze kerk. Voor jong en oud is er dan van alles te doen. Heel gezellig, en het weer zat helemaal mee. In eerste instantie nog wat lichte motregen, maar toen de dienst begon werd het droog. Ook tijdens de gemeentedag bleef het droog. Toen de finale van het volleybal net klaar was, begon het weer te motregenen.

Op deze prachtige locatie vindt de gemeentedag plaats.
Ik heb meegedaan aan een survivaltocht in het spoor van Gideon. Ons doel was: Hamburgers veroveren (er worden altijd hamburgers gebakken voor wie maar wil). Wie het niet zag zitten kon nog afhaken. (Bij Gideon werd er ook een 1e selectie gemaakt, de mannen die bang waren mochten vertrekken). Toen werden we verdeeld in koppels van 2 (je buddy) en moesten we de omgeving verkennen en informatie inwinnen. Daarna camouflagekleding aangetrokken, en naar een verscholen plek in het bos getrokken. Daar kregen we wat militaire lessen, en gingen we het water drinken oefenen (Dit komt ook voor in het verhaal van Gideon, weer een selectie...). Als je op je knieën gaat met je hoofd in de beek (in dit geval een bak) kan je je omgeving niet meer in de gaten houden en dus ook niet reageren bij gevaar. Als je op 1 knie gaat zitten en het water opschept met je handen heb je wel goed overzicht.
Alle info uitgewisseld en een plan gemaakt. 1 koppel kreeg als taak de hamburgers veroveren, de rest moest afleiden met ballonnen die we lieten knappen en toeters waar we op bliezen (ook als bij Gideon, alleen hadden ze daar ramshoorns waar op geblazen werd). Iedereen keek zijn ogen uit toen wij als een stel militairen verkleed over het terrein stormden. Toen terug naar onze plek in het bos....we hadden voldoende hamburgers gescored!!! Lekker gegeten, nog wat nagepraat en daarna weer af geschminkt en camouflagekleding uit.
Het grappigste was dat veel mensen het zo sneu voor ons vonden dat we nu net de hamburgers gemist hadden :-). Dus het doel van onze actie was aan hen voorbij gegaan. Echt geweldig leuk om te doen, en nog leerzaam ook!
Misschien worden er binnenkort nog wat foto's geplaatst, dan zal ik ze hier ook laten zien.

vrijdag 17 mei 2013

bloglovin

Ik heb me ook aangemeld bij bloglovin, ik moet er nog wel mee om leren gaan. Ik denk dat ik zelf gewoon via het dashboard blijf volgen. Al zie ik wel een like knopje om berichten te liken, en dat mis ik wel behoorlijk bij het dashboard.....
Hoe volgen jullie de blogs?

haakboekjes van Marktplaats en tas

Zoals ik in mijn vorige blogje al schreef heb ik een hele stapel haakboekjes gekocht via Marktplaats. Ik wilde graag één boekje waar veel haaksteken in uitgelegd stonden. Die dame had er nog meer, en wilde ze voor een heel klein prijsje weg doen. Resultaat: 3,3 kg haakboeken!


Ik zal natuurlijk lang niet alles maken, maar het is wel heerlijk om door die boekjes te bladeren en ideetjes op te doen. 

En toen hadden we vanmorgen een probleem. Dochterlief wilde haar gym spullen meenemen naar school, en toen zag ze dat de tas helemaal aan flarden was. Oeps...vergeten tegen mama te zeggen....!
Ik had gelukkig nog een zelfgemaakte tas op zolder liggen die ik zelf mislukt vond. Maar dochterlief is er heel erg blij mee, ze vindt hem fantastisch.



donderdag 16 mei 2013

Nog meer verrassingen!

Wat een verrassing. De postmevrouw kwam een pakketje brengen. Dat wist ik, want ik had wat boekjes gekocht via Marktplaats (waarover later meer). Maar ze had nog een envelop. Deze kwam van Home in Dekkersland. Ik had haar laatst koord en koordstoppers toegestuurd omdat ze knikkerzakken aan het maken was voor het goede doel. En nu kreeg ik zomaar allerlei cadeautjes, en een lief briefje. Heel hartelijk bedankt!!



Het blad ken ik niet, maar ik ga er eens heerlijk in snuffelen, het ziet er leuk uit. Verder een zakdoekenhoesje, dominosteentjes en leuke kaartjes in zelfgemaakte envelopjes. En natuurlijk het mooie hartje!

Zelf ben ik nog aan het haken geweest. Gisteravond had ik een feestje met als thema geel. Ik had wel een geel shirt, maar wilde er ook een leuke corsage bij. Dit is hem geworden:


Ik had er een magneetje van de bloemenman achter gelijmd, omdat ik hem op een leren jasje wilde dragen, dit bleef prima zitten.

Maar wat moet je er nu mee? Dus ik heb hem op een mooi papiertje geplakt en hem verstuurd als verjaardagskaart. 




dinsdag 14 mei 2013

Bedankt en al weer verwend

Ik wil iedereen hartelijk danken voor de leuke reacties op mijn berichtjes. Echt leuk om te lezen!

Ik werd gisteren alweer verwend. Ik kreeg van Angéligue van het blog Liek Hier een leuk rood schoolbord knijpertje met een gehaakt bloemetje eraan omdat ik meedeed aan haar give-away. Iedereen kreeg wat, heel erg leuk!

En van een vriendin kreeg ik deze leuke muziekblad rolletjes met kant. Ik had ze laatst bij haar zien staan en was er enthousiast over. Nu had ze wat van mij geleend en kreeg ik ze dus ook van haar.


Verder ga ik vanavond heerlijk asperges eten met beenham, Mmmmmm ik heb er echt zin in. De rest van het gezin krijgt sla, want die houden er helemaal niet van. Maar soms moet je ook jezelf verwennen.... De griezelmeel voor het toetje is ook al gekookt, dus dat wordt smullen.

maandag 13 mei 2013

Weer weg geweest

Wij zijn opnieuw een aantal daagjes weg geweest. Naar Ameland waren we uitgenodigd door mijn ouders die eerder dit jaar 40 jaar getrouwd waren. Nu zijn we naar België geweest. Naar het plaatsje Bonnerue bij Houffalize. Mijn man is een groot Mountainbike fan. De fietsclub waar hij lid van is (en waar hij met een stel anderen ook les geeft aan de MTB-tak), ging daar 3 dagen heen. Wij zijn met het gezin geweest en zijn woensdag al vertrokken.

Wat zaten we in een prachtig huis! Het is natuurlijk altijd afwachten waar je terecht komt, maar dit overtrof alle verwachtingen. Het huis was super-compleet en groot, en de ligging..... onbeschrijfelijk. We hadden een uitzicht over de bergen, ik denk dat we wel 20 km ver konden kijken....





Het dorpje zelf was niet veel. Er stonden een aantal boerderijen, en de herberg waar de fietsclub verbleef. Er was geen winkeltje oid, daarvoor moest je echt naar een grotere plaats. Maar dat was voor ons geen bezwaar.
Ik heb heerlijk zitten haken op "mijn" plekje, alleen werd ik steeds afgeleid door het mooie uitzicht.


We zijn op de eerste dag gelijk naar de VVV gegaan, om daar een kaart te kopen van de omgeving, en wat ideetjes op te doen over de omgeving. De tip om direct naar een VVV te gaan kregen we eens, en dat doen we nu altijd. Zij hebben vaak leuke dingen die je zelf niet snel zou ontdekken. En een goede kaart is ook altijd handig.


We hebben heerlijk gewandeld, zelfs rotsen/bergen "beklommen". Overal kwam je de rivier de Ourthe tegen. De kids vonden het geweldig om daar stenen en takjes in te gooien. Die stenen plonzen zo mooi! En leuk om te zien hoe snel die takjes mee gevoerd worden door de stroming.


We zijn naar Houtopia geweest, toen papa aan het fietsen was. Dit was een klein, maar heel leuk gebeuren, waar je bewust werd gemaakt van allerlei zaken. Of ze er veel geleerd hebben weet ik niet, maar ze hebben wel genoten. Je kon op een fiets een traject naar school afleggen, en moest dan onderweg oppassen voor allerlei gevaren.


Ook stonden er 2 nep motoren waarmee de kids ook weer een parcours af moesten leggen. Verder nog allerlei klimdingen  enzo.



We gingen naar een wildpark, waar ik een kleine aantekening van zag staan in een foldertje. Ik kon niet goed inschatten wat we er van moesten verwachten. Eerst naar het juiste plaatsje gereden. Daar zagen we al snel een bordje met een hert erop, dus dat moest het zijn. Maar.... we reden een vakantieparkje op. Wij zoeken en zoeken. Uiteindelijk zag ik ergens tussen bomen door een hert! En ja hoor, er stond een hek om heen, en daar mocht je door. Er liepen een aantal grotere en kleine herten, verder niet. Maar de kinderen genoten er weer van. 1 hertje konden ze gewoon aaien. Daarna nog even in het speeltuintje op het park, dus de ochtend was weer geslaagd!



's Middags was het weer wat twijfelachtig. In de verte trokken er steeds regenbuien langs, maar bij ons was het nog droog. Toch maar gaan wandelen. Ik had een stukje van een route uitgezocht, ongeveer een uurtje (hoopte ik).


Het werd een heel avontuur! We zouden door het bos afdalen naar de Ourthe, en dan via een ander pad weer terug naar het huisje. Maar 's nachts had het behoorlijk geregend, en dat was te merken. Ook kregen wij flinke buien over ons heen. Op een gegeven moment was het pad zo slecht en heel stijl, dat J. onderuit ging. Helemaal onder de modder. Maar toen we de Ourthe hadden bereikt was dat snel weer vergeten. Weer heerlijk met stenen gegooid!
Toen de terugweg. Eerst een stukje verharde weg, en daarna weer het bos in. Maar waar we het bos in moesten was spontaan een moddergeul ontstaan, waar we echt niet door konden op onze gewone schoenen. Misschien met lieslaarzen, maar die hadden we toevallig niet meegenomen. Dus maar verder over de weg. Iets verder zag ik een ander pad, wat er beter uitzag. Volgens mijn superinzicht(.....)  kwamen we via dat pad ook weer op de juiste route. Gelukkig klopte dat.... En regenen deed het ondertussen, maar we hebben het maar als een groot avontuur beschouwd. Bij terugkomst in het huisje heerlijk in bad en onder de douche, en we waren weer opgewarmd en schoon!

En nu zijn we weer heerlijk thuis. Het gewone leven gaat weer door. De kids zijn weer naar school en ik heb een heleboel was te doen. En natuurlijk een heleboel blogs bij lezen....

dinsdag 7 mei 2013

Zoonlief blij!

R. is helemaal blij. We hebben de give-away bij Chris aan de haak gewonnen. Ik schreef laatst al dat hij mopperde dat hij nooit iets kreeg.... Dat mopperen is nu helemaal over!



Deze leuke slinger  kregen we vanmiddag met de post. Vanavond gaan we hem ophangen op zijn kamer, nu genieten we er nog eventjes met z'n allen van.
Hartelijk dank Chris!

Iedereen ook bedankt voor de leuke reacties op mijn gerecycleerde mandje. Normaal heb ik nogal moeite om kleding weg te doen, maar dat gaat misschien wel veranderen......

maandag 6 mei 2013

Recyclen

Vanmorgen de kasten van de kids en van mijzelf doorlopen. Wat past er nog, en wat niet meer. Wat is echt te oud of draag je nooit meer.
Van mijzelf zaten daar ook een aantal shirts en een tricot jurk bij. Ik had op verschillende blogs gezien dat je die aan repen kunt knippen om er dan weer wat moois van te haken.
Ik ben aan het knippen geweest, met het volgende resultaat:


Vanmiddag heb ik heerlijk buiten zitten haken. Ik heb nu wel een vermoeide arm, en bijna een blaar op een vinger. Maar mijn mandje is af. En het idee dat ze vanmorgen nog als kledingstukken in mijn kledingkast lagen is wel heel grappig. 





zaterdag 4 mei 2013

geurklei

Ik heb weer wat geurklei gemaakt. Nu met lavendelgeur, en die ruikt echt heerlijk!


Ik heb een paar eigengemaakte stempels gebruikt en nog wat stempels die ik onderin een doos vond....
Maar de mooie gevormde harten blijven toch wel mijn persoonlijke favorieten.
Iedereen een fijn weekend!

vrijdag 3 mei 2013

Echt vakantie

Het is schoolvakantie. En wat vermaken de kids zich goed. Gezellig met vriendjes en vriendinnetjes spelen, of een spel doen (het Stratego is al regelmatig uit de doos geweest, echt een succeskado!).

Dochterlief zit veel te knutselen met de enveloppen mallen. Ze mag daar een aantal van mijn "mooie" tapejes voor gebruiken en plaatjes uit 2 boeken knippen. Wat is er nu leuker dan knutselen met de spullen van mama? Ze vroeg of ik wat fotootjes op mijn blog wilde plaatsen:



Ik vind het zelf ook genieten als ze zo leuk bezig zijn!

Op dit moment zitten de jongens met vriend op de trampoline: 


En dochterlief is de tuinset aan het schoonmaken.


Heerlijk knoeien met water en een sopje.

Onze  roze boom staat in bloei:


We genieten dus met z'n allen van het heerlijke lenteweer!

donderdag 2 mei 2013

Verwend

Wat ben ik verwend door haakjuffie. Ik had al op haar blog gelezen dat er een pakketje onderweg was.
Ik heb bij iedere fase van het uitpakken een foto gemaakt:






Een heel mooi gemaakt theedoosje gevuld met lekkere thee. Ik laat hem op tafel staan! Speciaal voor mij gemaakt staat er op het kaartje. Geweldig toch? Haakjuffie, hartelijk bedankt!!

Ook las ik vanmiddag op deze blog een oproep voor borduurpakketten voor een goed doel. Misschien heeft iemand nog iets in de kast liggen wat ligt te verstoffen? Dan kan je haar er een groot plezier mee doen. Ik had er helaas geen één, maar nog wel materiaal (koord en koordstoppers) voor haar knikkerzakken, dus deze envelop is net met de post meegegaan.





Welkom en terugblik

Wat leuk dat de teller met volgers nog steeds blijft stijgen. Welkom allemaal!


Als jullie zelf ook een blog hebben, en ik ben nog niet langs geweest, laat dan je "adres" even weten, dan kom ik kijken. Ik vind het natuurlijk ook leuk om te zien waar mijn volgers zich mee bezig houden!

Nog even een terugblik naar Ameland. In Hollum ontdekte ik een heel leuk winkeltje, Oma's Wol Soalder. Het zat bij een wasserette in. Echt een winkeltje om eens heerlijk allerlei wolletjes en katoentjes te bekijken. De dame van de wasserette liet gelijk haar werk liggen en ging mee naar boven. Het was erg jammer dat ik daar niet met mijn vriendin was, dan hadden we daar heerlijk gesnuffeld. Nu was ik daar met het gezin, en die vonden het al heel snel erg lang duren.... Toch nog gauw 2 bolletjes acryl gekocht, ik vond dat ik niet weg kon gaan zonder iets te kopen.


Ik heb nog geen idee wat ik er van ga maken. Waarschijnlijk iets voor R. en A. want die hebben de kleuren uitgekozen. Dus als iemand nog een goed idee heeft.....

woensdag 1 mei 2013

Eindelijk

Eindelijk heb ik de buurvrouw te pakken gekregen, en daarmee het sleuteltje van de brievenbus....
En dit:


vond ik in de brievenbus! Janne, hartelijk bedankt! Leuke onderzetters, met een heel mooi randje er op gehaakt.

De "zomaar" envelop, beetje laat....

Zie ik ineens dit berichtje nog in concepten staan, vergeten te publiceren. Misschien toch leuk om nog te laten zien!

De envelop met daarin oa. het gehaakte uiltje is bij Haakjuffie aangekomen. De foto's komen van haar blog.




Zij was de eerste die haar adres mailde toen ik om adressen van volgers vroeg.... (kan je dus nog steeds doen...). Dus wil je ook een kansje maken om zomaar ineens een envelopje of kaartje te krijgen mail je adres even.
Maar nu is het schoolvakantie, dus dan zal ik wel niet zoveel aan het freubelen zijn.